Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Barnarps IF

4 - 5
Norrahammars Sporthall
6 mars 2011
17:00

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Barnarps IF - IBK Tygriket 99

Den som hävdar att innebandy inte är på allvar får revidera denna ståndpunkt efter att den artonde omgången av division I västra Götaland lagts till handlingarna. Att mäta sina krafter mot Tygriket kan vara en ack så förödande uppgift även för den mest hårdnackade. Men det är sällan som förkrossade motståndare tar till lipen efter matcherna. Huruvida anledningen till detta drastiska förfarande handlade om utgången av matchen eller av ren och skär avundsjuka över att inte vara en del av den exklusiva och hårt eftertraktade skara som i folkmun är känt som innebandyns eget Mötley Crüe låter vi vara osagt. Tygriket berör i vanlig ordning.

* * *

Att Kapten-Blod brukar uppträda mer eller mindre yr i mössan på lördagskvällarna är ingen större hemlighet. Men att ynglingen praktiserar detta sinnestillstånd även på söndagar är mera sällsynt. Nu fick han visserligen god hjälp av en Barnarpspelare, men ändå. Får hoppas att korven smakade.

* * *

Matchen i sig lär inte gå till historien som en av de mest välspelade, snarare tvärtom. Förmodligen var det den kvalitetsmässigt sämsta matchen som spelats i årets division I. Hafsigt spel, mängder av tekniska misstag, kamp och mycket nerv. Men det blir lätt så när mycket står på spel för båda de båda inblandade lagen. Rädslan att förlora tar lätt överhand vid sådana tillfällen och detta präglar i regel prestationen. Å andra sidan är underhållningsvärdet och spelkvalitén av sekundär betydelse i sammanhanget då det enbart är poängen som hägrar. Tygriket gick därför in i matchen med inställningen att inte bjuda upp till dans överhuvudtaget utan enbart försöka kontrollera matchutvecklingen och ta vara på de chanser som uppstod. Inledningsvis lyckas man väl sisådär med denna matchplan, men efter drygt halva första perioden tar man över initiativet. I den andra perioden lyckas man till fullo med sin taktik och leder kontrollerat med tre bollar inför avslutningen.

* * *

Kongo var på skidsemester och vikarierande busschaufför fick tillkallas. Det innebar att sedvanlig sightseeing i närområdet av hallen slopades.

* * *

Tyvärr klarar inte Tygriket att kontrollerat spela av matchen i den tredje perioden. Ett allt desperatare hemmalag satte allt på ett kort och inledde en inte alltför våldsam forcering som inte genererade något direkt spelövertag men som ryckte sönder matchbilden fullständigt. Stundom såg det ut som två smått panikslagna lag som tampades i den trånga och dystra gymnastiksalen.

* * *

Av förklarliga skäl var publiktillströmningen inte av någon lavinartad karaktär denna söndagskväll. De sextio åskådare som officiellt angetts är nog något i överkant. Dessutom bestod merparten av dessa av tappert stöttande bortasupportrar och ett gäng förtappade lirare från Östra, vilket gör att man undrar ifall det överhuvudtaget finns någon som bryr sig om ett lag som Barnarp förutom de inblandade själva. Å andra sidan bidrar knappast inramningen till att gemene man bänkar sig i Norrahammars Sporthall.

* * *

Ändå hade hemmalaget bemödat sig att bjuda publiken på ett matchintro. Men om det var av seriös karaktär eller om det fanns en baktanke i att försöka söva sin motståndare låter vi vara osagt. Efter en avslagen musiksnutt gjorde hemmalaget entré genom att lite lojt komma insläntrande i gåsmarsch i en helt nedsläckt hall. Därefter presenterades lagens line-up av en speaker som förmodligen tuggat valium i ett halvt sekel. När alla gäspat färdigt var det sedan dags att teka igång matchen. Förvånansvärt nog satt publiken fortfarande kvar.

* * *

Tygriket borde avgjort matchen på egen hand långt före slutsignalen men slarvade alldeles för enkelt bort de tillfällen som gavs. Istället bjöd man hemmalaget på en gyllen möjlighet att komma ifatt genom att dra på sig två utvisningar i slutminuterna. Barnarp plockade ut målvakten och avslutade matchen i spel sex mot fyra. Egentligen var det bara då som gästerna spelade bra i avslutningsakten. Man höll bollen på behörigt avstånd från buren och några större farligheter skapades egentligen inte. Att sedan Barnarp valde att ställa två spelare bakom förlängda mållinjen bidrog givetvis till att det inte var särskilt svårt att freda sin kasse. Inget taktiskt genidrag direkt. Kanske inte är så konstigt att det fälldes tårar efter matchen trots allt.

* * *

Matchfakta:
Barnarps IF – IBK Tygriket 99 4-5 (2-2, 0-3, 2-0)

1-0
1-1 David Kristensson (Jesper Sunnerås)
2-1
2-2 Adam Myrman (Jesper Sunnerås)
2-3 Fredrik Johansson (Jesper Sunnerås)
2-4 Adam Myrman (David Kristensson)
2-5 Fredrik Johansson (David Kristensson)
3-5
4-5

Skott: 19-15
Publik: 60
Utv: BIF 2x2, TT99 3x2
Domare: Emil Jungåker & Tobias Lindgren

Hôven

*** Lill-Peet
** Muggen
* GB
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
David Kristensson 1 1 2 0 3
Jesper Sunnerås 1 0 3 2 3
Adam Myrman 1 2 0 0 2
Fredrik Johansson 1 2 0 0 2
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Björn Andersson 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 2 0
Oscar Nilsson 1 0 0 2 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 20 nov 2010, 16:00 IBK Tygriket 99 - Barnarps IF 4 - 5